Необходими продукти за блата:
4 яйца
1/5 ч.ч. захар
1 ванилия
200 гр спанак
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
За крема:
500 гр маскарпоне
200 гр извара/ крема сирене
500 гр ягоди
4-5 с.л. пудра захар
желатин (по желание)
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, захарта и ванилията с миксер. Към получената пухкава смес изсипваме спанака и олиото.
Отново разбъркваме, добавяйки прашното и бакпулвера. Печем блата на 170 градуса.
В купа смесваме маскарпоне, сметаната и крема сиренето. Докато разбъркваме добавяме и ягодите, които сме пасирали с пудра захар.
Щом блата изстине го разрязваме и сглобяваме тортата. Между всеки блат намазваме обилно с крем.
Декорираме с ягоди и оставяме да престои поне 4 часа в хладилник.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още рецепти за торта:
Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци