300-400 г бишкоти за тирамису
300 мл охладено, подсладено кафе еспресо
4 пресни яйца
500 г маскарпоне
100 г пудра захар
50 г какао на прах
ликьор „Бейлис“ по желание
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците, разбийте ги на твърда пяна и ги охладете. Разбъркайте жълтъците и захарта с миксер докато захарта се разтопи.
Добавете маскарпонето и продължете да бъркате докато всичко се смеси добре. Ако желаете, добавете и малко ликьор „Бейлис“. Бавно добавете белтъците на няколко порции, като след всяка разбърквате внимателно с помощта на силиконова шпатула.
Подредете бишкотите на дъното на правоъгълна стъклена форма и ги поръсете с половината от охладеното кафе. Нанесете един слой от крема, а след това наредете втори ред бишкоти, предварително топнати в останалото кафе. Намажете остатъка от крема и го загладете внимателно със шпатулата. Поставете сладкиша в хладилник.
Нарежете тирамисуто на квадрати, поръсете с какао и сервирайте.
- Бърз и вкусен сладоледов десерт
- Диетичен шоколадов десерт
- Императрицата на десертите - мелбата
- Френските сладки "Макарон"
- Как десертът ще ни помогне да отслабнем