бадемово брашно - 250 гр
захар - 150 гр
белтък - 2 броя
лимончело - 15 мл
лимонова кора - 1 с.л.
пудра захар за овалване - 50 гр
сол - 1 щипка
Фини италиански бадемови сладки с лимончело – това е днешното предложение на Mate Kitchen. Деликатността на бадемите, ароматът на лимончело и лимонова кора – съвършенството на малкото продукти, съчетани по най-добрия начин.
Както ще се убедите от видеото, приготвянето на италианските бадемови сладки и не само лесно, но и бързо. Трябват ви само купа, телена бъркалка и дървена лъжица, за да смесите продуктите. Тестото е готово за броени минути. След това само оформяте топчета, овалвате ги в пудра захар и ги печете. Дори начинаещ кулинар или тийнейджър, който е завладян от сладкарството ще се справи. Вълшебството идва, след като ги изпечете.
Ще се изкушите да опитате бадемовите сладки още топли, но в името на перфектното вкусово изживяване Mate Kitchen съветват да изчакате да изстинат. Когато отхапете от тях, буквално се пренасяте в друг свят. Трябва ви само голяма чаша капучино, за да бъде италианското изживяване пълно. А може да им се насладите и с лимончело.
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците с щипката сол до лека пяна.
2. Добавете портокаловата кора и лимончелото и продължете да разбивате.
3. Прибавете захарта и разбъркайте добре до еднородна смес. След това сипете бадемовото брашно и с помощта на дървена бъркалка оформете тесто.
4. От така полученото тесто направете топчета с големината на орех. Навлажнете дланите си с вода, за да не залепва тестото по тях.
5. Оваляйте всяко топче в пудра захар и ги подредете на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.
6. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути - докато порозовеят и започнат да се напукват.
7. Извадете сладките от фурната и ги оставете да изстинат в тавата. След това ги прехвърлете в поднос и ги поднесете.
Внимание: Съдържа белтък, което може да предизвика алергични реакции.