500 г сирене „Маскарпоне“
400 г ягоди
220 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
3 белтъка
кората от 1 лайм
Начин на приготвяне:
От 170 мл вода и 170 г от захарта се сварява захарен сироп и се овкусява с ваниловата захар.
Белтъците се разбиват на пяна. Постепенно към тях се налива горещият сироп и се разбива, докато се получи стабилен сняг.
В блендер се пюрират 250 г от ягодите и останалата захар. Сместа се прецежда. Смесва се с настърганата кора от лайма.
Останалите ягоди се нарязват на малки кубчета. Маскарпонето се разбива леко с миксер.
Налива се пюрето от ягоди и се разбърква. Внимателно се добавят белтъците и се разбърква.
Кремът се разпределя в стъклени чаши, като се редуват пластове крем и кубчета ягоди. Прибира се в хладилник, за да се изстуди добре.
Още рецепти за торта:
Замразен чийзкейк с ягоди и ананас