Ягодов чийзкейк

Неповторима пролетна свежест

5 от общо 1 гласа
270 мин.
Необходими продукти

За основата:

какаови бисквити - 350 гр

масло - 200 гр

лешници печени - 100 гр

За крема:

заквасена сметана - 500 гр

извара или безсолно крема сирене - 400 гр

ягоди - 1 кг

захар - 180 гр

желатин - 25 гр

прясна мента - 1 връзка

Парче охладен ягодов чийзкейк, голяма чаша капучино и слънчев ден - не ви е нужно нищо повече, за да си подарите миг заслужена почивка и да се заредите отново с добро настроение. Ягодовият чийзкейк от рецептата на Mate Kitchen не се пече, така че цялото ягодово великолепие ви се разкрива още докато го режете, а уханието е несравнимо.

Основата му е не просто бисквити и масло, а бисквити, масло и натрошени печени лешници. Освен че добавят несравним ядков вкус, който се съчетава великолепно с какаовите бисквити, печените лешници носят и щипка хрупкава соленост. Солените нотки в сладък десерт балансират по фин начин. Така и контрастът между основата и крема става още по-осезаем. Можете да усетите богатството на чийзкейка и няма да останете с усещането, че всичко се слива. Ако искате още по-отчетлив вкус, можете да ползвате бисквити с по-голямо съдържание на какао или шоколадови бисквити.

Важен детайл тук са ягодите. Mate Kitchen съветват да изчакате хубавите, расли на слънце плодове, които имат богат аромат и цвят. Дори последните и най-дребнички ягоди ще ви свършат най-добра работа - иначе рискувате кремът да стане блудкав. Затова този ягодов чийзкейк е рецепта за месеците май и юни.

Начин на приготвяне:

За основата:

1. Смелете бисквитите на пясък и ги изсипете в купа. Към тях прибавете нарязаните или счукани на едро лешници и размекнатото на стайна температура масло.

2. Смесете всичко много добре с ръце.

3. Покрийте тава с подвижно дъно с диаметър 35-36 см с хартия за печене. Страните покрийте с ПВЦ лента.

4. Разстелете сместа от бисквити, лешници и масло на равномерен пласт. Върху нея сложете произволно ягоди, като остовяте разстояние между тях, и приберете тавата в хладилника за 30 минути.

За крема:

1. Накиснете желатина в студена вода да набъбне.

2. Пасирайте или блендирайте останалите ягоди и ги прецедете, за да отстраните семките.

3. Върнете ягодовото пюре в блендера и към него добавете ментата и захарта. Блендирайте до гладка смес и след това добавете заквасената сметана и изварата и смесете всичко много добре.

4. Разтопете набъбналия желатин на водна баня и го добавете към крема. Разбъркайте много добре.

5. С така приготвения крем залейте бисквитената основа и приберете в хладилника за 3-4 часа, за да стегне желатинът.

Внимание: Съдържа масло, лешници, заквасена сметана и какаови бисквити, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти