Ябълков крамбъл

Хрупкав десерт с дълбок и сладък вкус

3.67 от общо 3 гласа
45 мин.
Необходими продукти

1 кг ябълки

щипка захар

1 с.л. вино Марсала и Мадейра

 

За маслените трохи:

100 г брашно

75 г масло

50 г прясно смлени хлебни трохи

4 с.л. фино настърган пармезан

1 стрък мащерка

100 г захар Демерара

Начин на приготвяне:

1. Обелете и разрежете ябълките на четвъртинки. Отстранете твърдата част със семките и ги нарежете на кубчета.

2. Разтопете масло в широк съд с капак и огнеупорни дръжки. Добавете кубчетата ябълки и щипка захар. Захлупете и гответе 5 минути, докато омекнат. Накрая добавете малко вино и оставете алкохолът да се изпари.

3. В купа или кухненски робот смесете брашното и маслото, докато се получат маслени трохи. Добавете хлебните трохи и 3 с.л. настърган пармезан. Разбъркайте. Добавете и нарязаните листенца маерка и отново разбъркайте.

4. Изсипете крамбъла върху задушените ябълки, като го разпределите равномерно. Поръсете с останалия настърган пармезан и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти