1 кг ябълки
щипка захар
1 с.л. вино Марсала и Мадейра
За маслените трохи:
100 г брашно
75 г масло
50 г прясно смлени хлебни трохи
4 с.л. фино настърган пармезан
1 стрък мащерка
100 г захар Демерара
Начин на приготвяне:
1. Обелете и разрежете ябълките на четвъртинки. Отстранете твърдата част със семките и ги нарежете на кубчета.
2. Разтопете масло в широк съд с капак и огнеупорни дръжки. Добавете кубчетата ябълки и щипка захар. Захлупете и гответе 5 минути, докато омекнат. Накрая добавете малко вино и оставете алкохолът да се изпари.
3. В купа или кухненски робот смесете брашното и маслото, докато се получат маслени трохи. Добавете хлебните трохи и 3 с.л. настърган пармезан. Разбъркайте. Добавете и нарязаните листенца маерка и отново разбъркайте.
4. Изсипете крамбъла върху задушените ябълки, като го разпределите равномерно. Поръсете с останалия настърган пармезан и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.