Ябълки в охладено бутер тесто

Ябълки в охладено бутер тесто

4.5 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • охладено бутер тесто - 2 пакета - 4.98 лв
  • ябълки - 3 бр - 0.90 лв
  • захар - 100 гр - 0.27 лв
  • канела - 1 с.л. - 0.10 лв
  • яйца - 1 бр - 0.67 лв

Апетитните кръгчета печени ябълки в бутер тесто е един от най-лесните и икономични сладкиши, с които да изненадате и себе си, и хората, които обичате. Трябват ви само ябълки, бутер тесто, захар и канела. Яйцето отгоре придава блясък и примамлив загар.

За закуска, за следобедно хапване, за десерт или просто така – лесно ще ги заобичате. Отвън са хрупкави, а отвътре меки и сочни. Ухаят нежно на канела, но ако тя не ви е достатъчна, може да добавите и малко сух джинджифил, лимонова кора или ванилия. Можете да забъркате свой ароматен микс, който, разбира се, да си подхожда с вкуса на ябълките. Вместо бяла използвайте кафява захар. Тя съще ще добави вкус.

Останалото е сръчност – да нарежете тестото на лентички с еднаква широчина и бързичко да ги увиете около ябълковите кръгчета. Ще се наложи да сте бързи, защото от топлината на ръцете то се отпуска и работата с него става малко по-трудна.

Накрая, след като сте подготвили всички ябълки и ги намажете с разбито яйце, поръсете с канелена захар за допълнителна сладост и аромат.

Рецептата за ябълки в охладено бутер тесто е много хитър начин да спасите ябълките, които сте забравили в панера за плодове. Вече не са лъскави и гладки и са започнали да омекват, но те все още имат огромен потенциал. За този сладкиш няма никакво значение дали плодовете са прясно откъснати от дървото. Важен е вкусът и текстурата. Увити в лентичките бутер тесто, те се задушават, омекват и се превръщат в разкошен сладък крем с дъх на канела.

Да ви е сладко!

  1.  Измийте ябълките и ги нарежете на кръгчета с дебелина 1 см. С помощта на ринг за сладки или малка чашка извадете семките.
  2.  В чиния разбъркайте захарта и канелата и оваляйте добре всички ябълкови кръгчета.
  3.  Разстелете тестото и го нарежете по ширина на ивици с дебелина 0,5 см. Увийте ябълковите кръгчета с тестото, намажете с разбито яйце и поръсете с остатъка от канелената захар.
  4.  Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти