750 мл прясно мляко
500 г сладък хляб бриош (или стар козунак)
400 г боровинки
300 г крем сирене
170 г захар
100 г краве масло
50 мл вино „Марсала“
6 яйца
2 с. л. брашно
1 ванилия
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и брашното, към тях се прибавят ванилията, марсалата и млякото и се разбърква добре.
Хлябът се реже на филийки. Маслото се разтопява, с част от него се маже тава за печене, а останалото се налива към млечната смес.
Подрежда се половината от хляба, слагат се крем сиренето, поръсват се боровинките, следва останалата част от хляба.
Сладкишът се залива с млечната смес и се оставя 30 минути, да поеме хубаво течността.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 35 минути. Охлажда се и се сервира с пудра захар.
Прочетете още:
Шоколадови мъфини с аромат на кафе, ванилия и канела