- За халвата:
- 160 г грис от твърда пшеница (семолина)
- 220 г захар
- 50 г краве масло
- 250 г моцарела
- 1 ванилия
- За киселото мляко с мед:
- 800 г кисело мляко
- 2 с.л. сладко от рози
- 2 с.л. мед
- 1 щипка канела
- За гарниране:
- орехи за поръсване
- листа от рози
Начин на приготвяне:
Сложете млякото в тензух и го отцедете много добре - за около 24 часа. След това го смесете със сладкото от рози, меда и канелата.
Загрейте маслото и запържете гриса до златисто. Сипете захарта и ванилията, налейте около 400 мл вода и бъркайте, докато грисът набъбне и сместа се сгъсти. Настържете моцарелата, сипете я при гриса и гответе на слаб огън при непрестанно бъркане, докато се получи еластично тесто.
Махнете от котлона, покрийте с фолио и охладете. След това разточете на тънка кора между два пласта прозрачно фолио.
Нарежете на дебели ленти и върху всяка поставете от меденото мляко. Завийте на рула. Поръсете с накълцани орехи и листа от рози. Сервирайте десерта охладен.
- Бърз и вкусен сладоледов десерт
- Диетичен шоколадов десерт
- Императрицата на десертите - мелбата
- Френските сладки "Макарон"
- Как десертът ще ни помогне да отслабнем
- Орехови кексчета с кафе и шоколад