400 г тиква „Цигулка“
200 мл прясно мляко
1 яйце
40 г краве масло (+ за намазване)
250 г брашно
3 с.л. захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сух джинджифил
1 ч.л. индийско орехче
1 щипка сол
кленов сироп за заливане
сладолед за сервиране
Начин на приготвяне:
1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сгответе я на пара. След това я пюрирайте.
2. Разбийте яйцето със захарта и млякото. Добавете и разтопеното масло.
3. Смесете пюрето от тиква с млечната смес.
4. Разбъркайте брашното с индийското орехче, джинджифила, бакпулвера и щипка сол.
5. Прибавете сухите съставки към течните и внимателно разбъркайте.
6. Изпечете гофретите в намазнен гофретник.
7. Поднесете ги с кленов сироп и топка сладолед.