Гофрети с крема сирене и хуск

Гофрети с крема сирене и хуск

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • елда на прах - 100 гр - 1.23 лв
  • прясно мляко - 120 мл - 0.35 лв
  • крема сирене - 120 гр - 2.87 лв
  • яйца - 4 бр - 2.66 лв
  • хуск - 2 ч.л. - 0.53 лв
  • ванилов екстракт - 1 ч.л. - 0.64 лв

Тези гофрети не са обикновени – те са истинско гурме изживяване, защото са направени с крема сирене и хуск. Рецептата е не само изкушение за сетивата, но и здравословен начин да започнете своя ден с доволна усмивка.

Важен елемент тук е хускът. Той е богат на фибри, което подпомага храносмилането и оставя усещане за ситост. Това го прави идеален за онези от вас, които искат да се хранят балансирано, без да се отказват от малките вкусни удоволствия на живота. Освен това хускът абсорбира влагата, което помага да запазите гофретите свежи и пухкави.

Направихме хрупкавите гофрети с крема сирене с брашно от елда. На първо място, то не съдържа глутен. Освен това е богато на протеини, фибри и минерали като магнезий и желязо. С характерния си леко орехов вкус, то е чудесен избор за приготвяне на палачинки, хлябове и печива, защото им придава неповторим аромат и текстура. За хората с глутенова непоносимост или тези, които търсят по-здравословна алтернатива на пшеничното брашно, елдата е повече от подходящо решение.

След като гофретите са готови, можете да ги сервирате с всевъзможни добавки – свежи плодове, мед, конфитюр, кленов сироп, ядки или пък шоколад за допълнителна сладост. Но дори и просто поднесени, с тънък слой крема сирене, те са истинско удоволствие.

Не чакайте специален повод, за да си ги забъркате. Тези здравословни гофрети са идеалният начин да започнете деня си с усмивка и да създадете нова традиция в начина си на хранене.

  1.  Разделете жълтъците от белтъците.
  2.  Сложете прясното мляко, крема сиренето и ванилията при жълтъците и бъркайте с миксер докато всички съставки се смесят и се получи гладка, хомогенна смес. Прибавете брашното от елда и хуска и отново разбъркайте.
  3.  Оставете сместа встрани за няколко минути и през това време разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към основната смес и бъркайте на ръка в една посока докато се усвоят напълно.
  4.  Печете гофретите в добре нагорещен гофретник. Гарнирайте по желание и сервирайте.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти