Необходими продукти:
2 моркова, настъргани
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
3 яйца
1 и 1/3 ч.ч. брашно
1 и 1/4 с.л. сода бикарбонат
1 и 1/3 с.л. бакпулвер
1 и 1/3 с.л. канела
1/2 ч.ч. начукани ядки, по ваш избор
За крема:
1 опаковка крема сирене
150-200 г заквасена сметана
1/2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Разбийте захарта с олиото и прибавете яйцата едно по едно.
В отделна купа смесете брашното, содата, бакпулвера, канелата и започнете да ги прибавяте към сместа от яйцата, захарта и олиото при непрекъснато биене. Най-накрая добавете настърганите моркови и ядките.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава. Изпечете на умерена фурна и проверете готовността на десерта с клечка за зъби.
Изстиналата торта се обръща внимателно върху поднос и се намазва обилно с крема от разбитите сирене, сметана и захар, а най-отгоре можете да я поръсите с настърган морков или шоколадови пръчици.
Бонбони "Рафаело"
Необходими продукти за 5-6 бонбона:
100 сурово кашу
3 големи сушени смокини (накиснати във вода, за да омекнат)
2 супени лъжици разтопено кокосово масло
мед на вкус
ванилия
Начин на приготвяне:
Всички съставки се смилат в блендер, оформят се топченца с големината на орех и се овалват в кокосови стърготини.