100 г кокосово масло
200 г тиква (обелена и почистена)
120 г тъмна кафява захар
1 ванилия
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. бахар
1 щипка сол
100 г орехи
250 г пълнозърнесто брашно
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Орехите се запичат за 10–15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, след което се смилат.
Тиквата се нарязва на кубчета и се сварява на пара.
Пюрира се в блендер, заедно с джинджифила, канелата, индийското орехче, бахара, захарта, кокосовото масло, ванилията и солта.
Брашното и орехите се разбъркват с тиквената смес.
Оформят се малки топки, които се подреждат в тава с незалепващо покритие и се пекат 13–15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Сладките се охлаждат за кратко и се поръсват с пудра захар.
Прочетете още:
- Сладки с шамфъстък и глазура
- Великденски сладки
- Как да си направим сладки мечета
- Вкусни сладки с шоколад