Необходими продукти:
3 зелени ябълки
100 г грис от твърда пшеница (семолина)
160 г кафява захар „Демерара“
80 г пречистено краве масло „Гхи“
50 г тъмни стафиди
50 г сурово кашу
2 щипки кардамон на прах
Начин на приготвяне:
Кашуто и стафидите се запържват в пречистеното масло.
Сипва се грисът и се пържи, докато грисът стане със златист цвят и приятен аромат.
Добавя се захарта и се наливат 450 мл вода. Слагат се почистените и нарязани на малки кубчета ябълки, и се готви, като се бърка непрекъснато – трябва да се получи много гъста смес.
Накрая се овкусява с кардамона.
Сместа се разпределя в силиконови форми. Оставя се в хладилник, за да стегне добре.
Изважда се от формите и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Десерт от детската градина
7 рецепти за постни десерти
Сурово брауни
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Рецепти само с три продукта
Брауни с червено цвекло
Здравословни, шоколадови бонбони