Джинджифиловият сладкиш на баба

Идеалното допълнение към сутрешното кафе

1 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

225 г брашно с набухвател

1 ч.л. сода бикарбонат

2 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. микс от подправки (канела, карамфил, кардамон)

100 г масло

100 г меласа

100 г златен сироп

100 г мека кафява захар

1 яйце от свободни кокошки

275 мл пълномаслено прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сипете захарта, маслото, златния сироп и меласата. Разбъркайте и разтопете сместа на слаб огън, докато стане еднородна и лъскава. Оставете да изстине.

2. В голяма купа сипете брашното, содата, смления джинджифил и сместа от подправки. Разбъркайте. Добавете течните съставки и разбъркайте до хомогенност.

3. В купа разбийте яйцето с малко прясно мляко. Добавете ги към сместа и разбъркайте до еднородност. Добавете и останалото прясно мляко. Разбъркайте.

4. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене тавичка (30х23х4 см). Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 35 минути.

5. Щом сладкишът изстине, нарежете го на квадрати.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти