Домашно реване

За почитателите на сиропирани сладкиши

Домашно реване
Снимка: Gotvach.bg
3.6 от общо 5 гласа

Необходими продукти:

4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 бр. бакпулвер
щипка сол 

За сиропа:
4 ч.ч. вода 
2 ч.ч. захар 

Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата и захарта с миксер до получаването на пухкав крем. След това добавяте брашното, бакпулвера и щипката сол. Разбивате отново, докато се получи хомогенна смес. Изсипвате сместа в тава за печене и печете на 180-200 градуса около 30 мин.

Проверявате дали е изпечено с дървена клечка, като боцнете на няколко места по реването. Ако не залепне сурово тесто, е готово. 

Сиропът се приготвя от посочените продукти, като се кипне в тенджера на котлона и поври 10-тина минути. Реването се нарязва на квадрати или правоъгълници и се залива със сиропа.

Студено реване се залива с топъл сироп или обратното. По желание към сиропа може да се добави някаква есенция.

Още сиропирани сладкиши:
Реване с булгур
Сладкиш с компот
Трилече

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти