Необходими продукти:
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 бр. бакпулвер
щипка сол
За сиропа:
4 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата и захарта с миксер до получаването на пухкав крем. След това добавяте брашното, бакпулвера и щипката сол. Разбивате отново, докато се получи хомогенна смес. Изсипвате сместа в тава за печене и печете на 180-200 градуса около 30 мин.
Проверявате дали е изпечено с дървена клечка, като боцнете на няколко места по реването. Ако не залепне сурово тесто, е готово.
Сиропът се приготвя от посочените продукти, като се кипне в тенджера на котлона и поври 10-тина минути. Реването се нарязва на квадрати или правоъгълници и се залива със сиропа.
Студено реване се залива с топъл сироп или обратното. По желание към сиропа може да се добави някаква есенция.
Още сиропирани сладкиши:
Реване с булгур
Сладкиш с компот
Трилече