Домашни шоколадови трюфели

Истински кулинарен подвиг

Домашни шоколадови трюфели
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Малцина са тези, които могат да устоят на домашните шоколадови трюфели с аромат на сгряващи подправки и печени ядки.

Необходими продукти за 40 броя:

500 г шоколад 60%
100 мл червено вино
1 щипка смлян карамфил
300 мл сметана 35%
1 ч. л. канела на прах
1 щипка настъргано индийско орехче
5 шушулки кардамон
1 с. л. коняк
10 сушени смокини, нарязани
100 г запечени лешници
100 г запечени бадеми
100 г шоколадов кувертюр за овалване
прахообразни метални бои или сушени розови листенца и хималайска сол за украса, по желание 

Начин на приготвяне:

1. Шоколадът се нарязва на ситно и се стопява.

2. Виното се кипва с карамфила и ври, докато сместа стане 1 с. л.

3. Сметаната се кипва с кардамона, индийското орехче и канелата.

4. Смесват се шоколадът, прецедената сметана, конякът и редуцираното вино. Добавят се ядките и смокините. Сместа се охлажда и се слага в хладилника за 4 часа.

5. От сместа се оформят топчета, които се поставят върху хартия за печене и отново се слагат в хладилника за 2 часа.

6. Шоколадът за овалване се стопява на водна баня и се темперира до 32° С. От него се поставя лъжичка в центъра на дланта на ръката, слага се охладеното топче от шоколадовия ганаш и с помощта на двете ръце цялото се овалва в шоколад.

Бонбоните се оставят да се втвърдят. Може с четка да се намажат с прахообразни металикови бои за сладкиши или докато не се е втвърдил шоколадът да се поръсят със сушени розови листенца и хималайска сол.

Охлаждат се в хладилника и се поставят в капсули. 

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти