Домашни понички със сода и бакпулвер

С пудра захар или глазура

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

пилешки крилца - 1 кг - 5.99 лв

лимони - 1 бр - 0.36 лв

чесън - 2 скилидки - 0.16 лв

олио - 50 мл - 0.21 лв

риган - 1 с.л. - 0.65 лв

соев сос - 30 мл - 0.24 лв

черен пипер на вкус

сол на вкус

Домашните понички винаги са добра идея, когато искате да зарадвате по вкусен начин любимите си хора. Приготвили сме ви една бърза рецепта с кисело мляко. Тъй като за набухвател се ползват сода бикарбонат и бакпулвер, не се налага тестото да втасва и вашите понички ще са готови за по-малко от час.

Тези домашни понички на Mate Kitchen се правят изключително лесно. С тях ще се справи и начинаещият кулинар, който е изгладнял за нещо сладко и тестено. Единственият съвет, който ще ви дадем, е да ги пържите в повече и добре загрято олио. То ги подхваща веднага и не поемат много мазнина. Въпреки това ги вадете върху кухненска хартия. Когато прецените, че се е напоила, смете листа с нов. Така, когато отхапете, поничката ще е хрупкава отвън и пухкава отвътре. Онова мазно и тежко усещане обаче няма да го има.

Ако предпочитате, може да изпържите поничките цели, без дупка. След като се отцедят много добре от мазнината върху няколко листа кухненска хартия, ги напълнете с плодово сладко по ваш вкус или с течен шоколад. С шприц ще стане най-лесно, но може и просто да ги разрежете през средата и да ги напълните с лъжичка. Накрая поръсете готовите понички щедро с пудра захар или ги потопете в глазура, съветват от Mate Kitchen.

Воала! Сега просто си вземете една и отхапете с наслада. Животът е по-хубав с нещо сладичко в ръка. И дори не ви трябва напитка, поничките са от сладкишите, които са си самодостатъчни. Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте пилешките крилца и ги сложете в купа.

2. Маринатата пригответе, като смесите лимоновия сок, счукания чесън, олиото, черния пипер, солта, ригана, соевия сос и 100 мл вода.

3. Изсипете я при крилцата, втрийте я добре с ръце, покрийте с опаковъчно фолио и оставете в хладилника за 2-3 часа. Най-добре е крилцата да се мариноват цяла нощ.

4. Изпечете крилцата на грил тиган или на скара и ги поднесете с предпочитан от вас сос за топене и салата от пресни зеленчуци.

Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти