Време за приготвяне: 40–50 минути
Необходими продукти за 5–6 броя:
за тестото:
300 г брашно
300 г краве масло
1/2 ч. ч. сладкарска сметана
1 яйце
100 г захар
50 г сушени захаросани плодове
100 г натурален шоколад
за шоколадовия мус:
200 г шоколадов кувертюр
100 г краве масло
100 г захар
1/2 кутия животинска сметана
5 яйца
1 с. л. концентрат от арония (1 ванилия)
за украса:
кокосови стърготини и пудра захар
Начин на приготвяне:
1. От продуктите за тестото (без шоколада) в подходящ съд се омесва маслено тесто. От него се оформят курабийки с произволна форма и в средата на всяка от тях се слага по парче шоколад. Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване.
2. На водна баня се разбъркват шоколадовият кувертюр и маслото, след което се прибавят захарта, сметаната и аронията и се оставя леко да се сгъсти. При непрекъснато бъркане се слагат и отделените жълтъци. Мусът се оставя да се охлади и се добавят разбитите на сняг белтъци.
3. Сервират се, като в чиния се поставят по две курабии, между тях се слага от шоколадовия мус и се поръсва с кокосови стърготини и пудра захар.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Чудни курабийки
Бързи и лесни софиянки
Веган овесени курабийки
Курабийки: вкусен начин за справяне със стреса