Необходими продукти:
125 мл. вода
125 мл. прясно мляко
1 ч. л. захар
140 гр. брашно
110 гр. масло
4-5 яйца
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган изсипваме водата, млякото, маслото и захарта. Температурата на котлона трябва да е средна.
Когато заври, изсипваме цялото брашно и бъркаме енергично тестото. Щом то започне да се отлепва от съда, го оставяме да изстине.
Започваме да добавяме яйцата, когато тестото вече е охладено.
Следва оформянето на еклерите и поставянето им в тавичка за печене. Пъхаме ги във фурна за около 25 мин. на 200 градуса.
Докато изстинат, забъркваме крема.
Направете традиционен крем нишесте, като консистенцията му трябва да е по-гъста, за да не се разтичат еклерите
Когато кремът е готов, напълваме бухналото тесто с него.
По желание може да глазирате десерта.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Вкусни лимонови сладки
Здравословни шоколадови бонбони
Шоколадови бонбони за вегани
Весели домашни бонбони
Еклери с плодово пюре