кондензирано мляко подсладено - 340 гр
кокосови стърготини - 150 гр
кокосови стърготини за овалване - 3 с.л.
пина колада или друг ликьор - 50 мл
бадеми белени - 2 с.л.
Харесваме да правим домашни кокосови бонбони, защото това е рецепта със само 3 продукта. Някак по подразбиране приемаме, че вкусните неща се приготвят с много и скъпи продукти. Ето, че не е така. За рецептата на Мate Kitchen ви трябват само кокосови стърготини, кондензирано мляко и белени бадеми. Добавили сме малко алкохол, но той е само за да подсили кокосовия вкус и не е задължителен. Едва ли ще купите цяла бутилка, за да използвате само 50 мл от нея, така че не се притеснявайте.
В общи линии, за да приготвите кокосови бонбони, трябва да направите кокосово тесто от млякото и стърготините. След като изстине, го оформяте на бонбони, скривате вътре по един бадем и овалвате в още кокос. И това е всичко.
Да ви е сладко!
Начин на приготвяне:
1. Изсипете кондензираното мляко в касерола и го сложете на котлона на тих огън. Бъркайте докато се сгъсти. Тогава прибавете кокосовите стърготини и бъркайте интензивно, за да не загори. Трябва да се получи гъста, кремообразна смес.
2. Добавете ликьора, разбъркайте и оттеглете от котлона.
3. Приберете я в хладилника за 2 часа да се охлади.
4. Извадете охладената смес от хладилника. Късайте парченца, слагайте вътре по един бадем и ги оформяйте на топче.
5. Оваляйте всички бонбони в кокосови стърготини и ги подредете в десертна чиния или ги сложете в отделни хартиени кошнички. Съхранявайте ги в хладилника докато дойде време да ги поднесете.
Внимание: Съдържа кондензирано мляко и бадеми, които могат да предизвикат алергични реакции.