Домашни бишкоти

Вкусът на Италия

2.33 от общо 3 гласа
40 мин.
Необходими продукти

3 яйца

200 г захар

450 г брашно тип 00

16 г бакпулвер

100 мл зехтин екстра върджин

175 мл прясно мляко

1 ч.л. ванилов екстракт

щипка морска сол

Ако сте си мислели, че е трудно да се направят домашни бишкоти, тази рецепта ще ви убеди в обратното. А удоволствието да си топите току-що изпечени бишкоти в кафето си е наистина голямо!

Начин на приготвяне:

1. Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте с щипка сол с помощта на миксер, до получаването на меки връхчета.

2. В друга купа разбийте жълтъците и добавете постепенно захарта. Щом сместа стане бледо жълта и удвои обема си, добавете прясното мляко, ваниловия екстракт, зехтина и пресятото брашно. Разбъркайте до хомогенност.

3. Добавете разбитите белтъци към сместа с жълтъци на порции, като разбърквате внимателно, с шпатула. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба, като го поставите във висок съд. Отрежете края на поша и шприцовайте бишкоти, на достатъчно разстояние една от друга, в тава, постлана с хартия за печене. Печете бишкотите в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-18 минути, докато станат бледозлатисти.

4. Поръсете топлите бишкоти със захар и ги оставете да изситнат напълно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти