3 яйца
200 г захар
450 г брашно тип 00
16 г бакпулвер
100 мл зехтин екстра върджин
175 мл прясно мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
щипка морска сол
Ако сте си мислели, че е трудно да се направят домашни бишкоти, тази рецепта ще ви убеди в обратното. А удоволствието да си топите току-що изпечени бишкоти в кафето си е наистина голямо!
Начин на приготвяне:
1. Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте с щипка сол с помощта на миксер, до получаването на меки връхчета.
2. В друга купа разбийте жълтъците и добавете постепенно захарта. Щом сместа стане бледо жълта и удвои обема си, добавете прясното мляко, ваниловия екстракт, зехтина и пресятото брашно. Разбъркайте до хомогенност.
3. Добавете разбитите белтъци към сместа с жълтъци на порции, като разбърквате внимателно, с шпатула. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба, като го поставите във висок съд. Отрежете края на поша и шприцовайте бишкоти, на достатъчно разстояние една от друга, в тава, постлана с хартия за печене. Печете бишкотите в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-18 минути, докато станат бледозлатисти.
4. Поръсете топлите бишкоти със захар и ги оставете да изситнат напълно.