3 ч. ч. брашно
3 яйца
2 жълтъка
1 1/3 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. олио
125 г краве масло
1 1/2 ч. ч. захар
3 с. л. какао
1 ч. л. хлебна сода
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. оцет
1 бр. червена сладкарска боя
за крема:
600 г крем сирене
125 г краве масло
1 ч. ч. захар
1 бр. ванилия
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява заедно със солта, содата и какаото.
Размекнатото маслото се разбива заедно със захарта и олиото. При непрекъснато разбиване едно по едно се добавят яйцата и жълтъците, последвани от киселото мляко. Сместа се оцветява със сладкарска боя, разтворена в оцет. При непрекъснато разбиване малко по малко се добавя сместа с брашното към течната смес.
Разпределя се в 3 намазнени тавички и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.
Маслото за крема се смесва със захарта и крема сиренето и се разбива с миксер до получаване на гладка смес. Когато блатовете изстинат, се сглобява тортата, като всеки блат се маже обилно с крем.
След няколко часа тортата е готова за похапване.
Още рецепти за торта:
Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци