Необходими продукти:
2 пакета чаени бисквити с масло
100 г масло
1 ч.ч. счукани орехи
3 яйца
1 ч.ч. захар
400 г извара
1 ванилия
1 с.л. натурално какао
Продукти за белия крем:
400 г цедено кисело мляко
1 с.л. пудра захар
1 ванилия
500 г ягоди
2 бр. киви
1 банан
настърган натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите с ръце в дълбока купа. Прибавете счуканите орехи. В стъклена, термоустойчива купа сложете 3-те яйца и захарта, сложете ги на водна баня и разбийте, до кремообразна, пухкава смес за 4-5 минути. Извадете от водната баня. Охладете добре и добавете кофичка извара.
Разбийте крема внимателно на ниска скорост на миксера. Добавете ванилията и какаото. Стопете маслото на бавен огън и полейте бисквитите, непосредствено след това излейте и крема и разбъркайте.
Поставете ринга за торта върху поднос или картон и излейте сместа в него. Заравнете. Приберете в хладилник за 24 часа, за да стегне добре. Прекарайте остър нож по ръба и отстранете ринга.
Смесете съставките за крема и разбъркайте с лъжица. Намажете тортата отгоре и декорирайте с плодове по избор, поръсени с лимонов сок, за да запазят свежестта си.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: