1 кг праскови
6 яйца
1 консерва подсладено кондензирано мляко
4 ч. л. желатин
пресни плодове за украса (боровинки, касис,
къпини и др.)
Начин на приготвяне:
Прасковите се разполовяват, една-две от тях се обелват и се нарязват на кубчета, а останалите се пасират и се прецеждат.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбъркват в касерола с кондензираното мляко и пюрето от праскови. Готвят се на тих огън, докато сместа леко се сгъсти.
Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. След като набъбне, се разтопява на водна баня. Налива се към сместа с жълтъци. Охлажда се леко.
Белтъците се разбиват на сняг и се разбъркват внимателно в сместа. Прибавят се и нарязаните праскови.
Сместа се изсипва във форма с дупка в средата. Прибира се в хладилник поне за 4 часа, за да стегне.
Сервира се с пресните плодове.
Още вкусни хрупкави предложения:
- Брускети с моцарела
- Вкусните италиански братовчеди
- Чеснови брускети с домати, тиквички и маслини
- Брускети с домати
- Домашни брускети