6 точени кори (печени на сач)
500 г сини сливи
125 г краве масло
100 г кафява захар „Демерара“
100 г орехи
60 г галета
50 г сушени сини сливи
50 г стафиди
30 мл ликьор „Амарето“
пудра захар и канела за поръсване
ванилов сладолед за сервиране
Време е да приготвим първия есенен сладкиш.
Сливите се почистват от костилките и се нарязват на кубчета.
Сушените сливи се наситняват и заедно със стафидите се накисват в амаретото.
Маслото се разтопява, а орехите се накълцват.
Една кора се маже с масло, поръсва се с кафява захар, слага се друга кора и отново се маже с масло.
Поръсва се с галета, плодове, кафява захар, орехи и се навива стегнато руло.
Маже се с масло и по повърхността му се правят прорези. Поръсва се с кафява захар. По същия начин се приготвят още две рула.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути.
Готовите рула се поръсват с пудра захар, смесена с канела. Нарязват се и се сервират със сладолед.
Прочетете още: