Необходими продукти:
300 г обикновени бисквити
200 г разтопено масло
375 г крема сирене
500 г маскарпоне
5 яйца
200 г захар
2 банана
За топинга:
2 банана
40 г масло
40 г захар
1/4 ч. л. канела
1 ч. л. ванилов екстракт
50 мл сметана
Начин на приготвяне:
Смесете натрошените бисквити и маслото. Разстелете върху намазнена тава.
Изстудете за 5 мин. в хладилник.
Смесете маскарпоне, крема сирене и захар. Разбъркайте с миксер.
Прибавете 2 банана и 5 яйца.
Когато сместа стане еднородна, залейте с нея охладения блат.
Печете 1 час на 180 градуса.
За топинга разтопете масло и кафява захар. Щом сместа заври, сложете нарязани на кръгчета банани и 50 мл сметана.
Полейте чийзкейка с банановата смес и сервирайте щедри парчета.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Шоколадов чийзкейк
Ароматен ягодов чийзкейк
Прасковен чийзкейк
Лимонов чийзкейк
Чийзкейк с ягоди