Десертен крем с вино

Звучи необичайно, нали?

Десертен крем с вино
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Още веднага след внасянето на какаовите зърна от Кортес през ХVІ век от Мексико, шоколадът става толкова популярен, че в католическата църква се води дебат, дали пиенето му може да се определи като грях.

Един от първите готвачи, които го използват за десерт, е Хана Глас. Тя издава най-продаваната готварска книга през ХVІІІ век в Англия. Ето го и нейния шоколадов крем. Дали това е грях, ще решите вие.

Необходими продукти за 8 порции:

100 г / 1½ ч. ч. захар
250 мл десертно бяло вино
500 мл сметана
стръкче розмарин
125 г тъмен шоколад, настърган

Начин на приготвяне:

1.В тиган се слагат да заврат виното и захарта. Оставят се да поврат 5 мин.

2.В отделен съд се слага да заври сметаната, като се разбърква непрекъснато. След като изври 1/4 от нея, се смесва с виното. Сместа се сгъстява.

3.Прибавят се розмаринът и шоколадът. Бъркането продължава още 5 мин.

4.Готовият шоколад се разлива в купички и се поднася охладен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти