Необходими продукти:
2 зелени ябълки
250 мл прясно мляко
140 г кафява захар „Мусковадо“
100 г краве масло
80 г пълнозърнесто брашно
50 г чаени бисквити
4 яйца
1 ванилия
1/2 ч. л. канела
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Ябълките се почистват и се режат на тънки лодки. Пържат се до златисто в половината от маслото, заедно с половината от захарта в тиган с термоустойчива дръжка.
Поръсват се с канелата, разбъркват се и се дърпат от огъня.
Яйцата се разбиват. Прибавят се останалата захар, млякото, ванилията, останалото масло, предварително разтопено, брашното, като непрекъснато се разбива.
Бисквитите се натрошават на едри парчета върху ябълките в тигана и се заливат със сместа.
Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Палачинката се поднася, поръсена с пудра захар.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
И още вкусни предложения:
Сладки палачинки в изненадваща форма
Шоколадови палачинки за закуска
Разберете в какво се крие чарът на палачинките
Сладко суши от палачинки
Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж
Дантелени палачинки
Палачинкова торта