400 г шоколадов кувертюр (дропс)
160 г пудра захар
50 г кокосово масло
1 буркан фъстъчено масло
1 ч. л. бурбонска ванилова захар
1 ч. л. сол на люспи
Начин на приготвяне:
Шоколадът се разтопява на водна баня и се смесва с кокосовото масло. Когато и то се разтопи, съдът се дърпа от котлона.
В тава за мъфини се слагат хартиени формички за мъфини и в тях се разпределя половината от шоколадовата смес. Тавата се прибира във фризера, за да стегне шоколадът.
Фъстъченото масло се смесва с пудрата захар и ваниловата захар – най-добре да се разбият с миксер.
Тавата се изважда от фризера и върху стегналия шоколад се разпределя сместа с фъстъчено масло, заравнява се и се залива с останалата част от шоколада.
Накрая се поръсва с люспи сол и отново се прибира във фризер да стегне. Изваждат се от формата и се поднасят.
Още изкушаващи идеи за десерт:
Бърз и вкусен сладоледов десерт
Диетичен шоколадов десерт
Императрицата на десертите - мелбата
Френските сладки "Макарон"
Как десертът ще ни помогне да отслабнем