Флановете, от които най-популярният представител е крем карамелът, са на особена почит в Мексико.
В тази страна те се явяват във всякакви екзотични варианти, като се приготвят с местни тропически плодове като маракуя и папая, с различни ядки или, както е в тази рецепта, с класическите мед, канела и ванилия.
Необходими продукти за 4 порции:
3 яйца
150 г мед
1 шушулка ванилия
1½ ч. ч. прясно мляко
¼ ч. л. канела
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват леко и към тях се добавят млякото, семенцата на ванилията и половината мед. Разбъркват се , докато се смесят, но без да се разпенват.
2. Останалият мед се разбърква с канелата.
3. На дъното на 4 формички за крем карамел се сипва по 1 с. л. от канеления мед. Яйчната смес се разпределя в купичките и те се поставят в тавичка с 3 см вряща вода.
4. Пече се в предварително загрята на 170° С фурна за около 40 мин. Поднася се топъл или охладен.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!