Десерт с ябълки, който става и за пости

Гризини с дъх на канела

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

400 г бутертесто
80 г кафява захар
2 червени ябълки
2 с. л. олио
1/2 ч. л. канела
1 ванилия
за глазурата:
100 г пудра захар
2 ч. л. сок от лимон
1/2 ч. л. канела
1 ванилия

Постите вече започнаха, но това не означава, че не може да се поглезим с нещо сладко и ароматно.  

Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета, слагат се в касерола и се поръсват с половината захар и с канелата. Задушават се на умерен огън, докато омекнат – около 5 минути. Ароматизират се с ванилията и се оставят да се охладят. 

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се намазва с олио. Поръсва се с останалата захар. 

Ябълките се разпределят върху половината от кората тесто, другата половина се прегъва върху тях и леко се притиска с ръце. 

Оформеното тесто се нарязва на 22 ленти, които се усукват и се подреждат в тави. 

Пекат се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Пудрата захар за глазурата се пресява и се смесва с лимоновия сок, ванилията и канелата. 

Спиралите се покриват с глазурата с помощта на пош. 

Други рецепти:

Бързи сладки с шоколад

Сладки с шоколадов чипс и портокал

Сладки с шамфъстък и глазура

Кокосови сладки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти