Необходими продукти:
1 пакет бутертесто (400 г)
200 г черен шоколад
150 г течен шоколад
100 г краве масло
80 г пудра захар
50 мл крем ликьор
3 жълтъка
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Бутертестото се разточва и се поставя във форма за тарт.
Покрива се с пергаментова хартия, върху която се поръсва морска сол, за да не се деформира тестото по време на печене.
Пече се 10–12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Солта и хартията се отстраняват.
Тестото се охлажда и се намазва с течния шоколад.
Черният шоколад и маслото се разтопяват. Добавят се пудрата захар, ликьорът и жълтъците.
Сместа се изсипва върху основата.
Сладкишът се пече около 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Сервира се охладен, поръсен с какао.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Двойношоколадов кекс с цял портокал
Ароматен кекс с индийско орехче