какаови бисквити - 250 гр
Olympus краве масло - 125 гр
Olympus крема сирене - 400 гр
Olympus сладкарска сметана - 300 мл
заквасена сметана - 500 гр
натурален шоколад - 50 гр
захар - 1 кафена чаша
вода - 3 с.л.
желатин - 10 гр
какао - 1 с.л.
Чийзкейк със заквасена сметана? Точно така! Не с маскарпоне, а с нежен крем с богат млечен вкус, направен от крема сирене и два вида сметана. По-леко, по-свежо и, не на последно място, по-изгодно. А освен това можете да си отрежете по-голямо парче, без да се притеснявате, че ще ви заболи коремът!
А че ще искате повече от този чийзкейк със заквасена сметана, е повече от сигурно. Ще ви допадне особено много, ако не сте от почитателите на твърде сладкото. Захарта в рецептата е малко, но пак тя се компенсира от сладостта на сметаната и сиренето. Разбира се, ако не ви е достатъчно, може да добавите още или пък да компенсирате с по-сладка декорация.
Ние избрахме да поднесем нашия чийзкейк със заквасена сметана, поръсен с какао и черен шоколад. Винаги обаче можете да го украсите със сладко по ваш вкус или пък с пресни плодове. За да не потъмняват, ги намажете с желатин или сиропа от светъл конфитюр. А после проявете търпение, защото му трябват няколко часа в хладилника, за да стегне желатинът. Когато бавните часове изтекат, си направете чаша от любимата топла напитка, отрежете си голямо парче и се насладете на всяка хапка.
Да ви е сладко!
*От близо 15 години марката OLYMPUS предлага качество и сигурност на българския потребител със своите млечни продукти. Освен със своето прясно мляко, в чиято категория са един от лидерите на пазара, OLYMPUS е част от потребителската кошница и с висококачествените си продукти от краве, козе и овче мляко. Като експерти по добрия вкус и качеството от OLYMPUS непрестанно разширяват портфолиото си от разнообразни, здравословни и автентични продукти, на които потребителите могат да имат доверие.
Начин на приготвяне:
1. Натрошете бисквитите в блендер докато станат на дребни трохи. Смесете ги с разтопеното масло и водата. Месете докато получите гладко тесто.
2. От тестото разточете кръгла кора и я разстелете, така че да покрие дъното на форма за торта с подвижен ринг. На дъното на формата поставете хартия за печене и разположете бисквитената кора.
3. Изпечете кората при 180 градуса за 20 минути. Извадете я от фурната и оставете да се охлади.
4. B дълбока купа разбийте с миксер течната сметана и захарта до получаването на гъст крем. Към него добавете сиренето и заквасената сметана. Разбъркайте сместа много добре с лъжица.
5. Разтворете желатина във вода и след това го разтопете на водна баня според указанията на опаковката. Прибавете го към сместа и разбъркайте.
6. Получената смес изсипете във формата за торта, загладете и приберете в хладилника за няколко часа да стегне.
7. Поднесете чийзкейка, поръсен с какао и настърган шоколад.
Внимание: Съдържа заквасена сметана, какови бисквити, натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.