280 г слепени какаови бисквити с крем
60 г краве масло
1 ч.л. канела
650 г крема сирене
400 г печена тиква
180 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
3 яйца
30 мл бренди
кафява захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите на ситно, залейте ги с разтопеното масло, поръсете с канелата и разбъркайте.
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Покрийте с хартия за печене форма за торта с пружина (диаметър 23 см).
Изсипете бисквитената смес, заравнете и притиснете. Изпечете бисквитената основа за 8 минути и я охладете.
Пюрирайте тиквата, ако има нужда прецедете пюрето. Смесете го с крем сиренето, захарта, яйцата, бурбонската ванилова захар и брендито. Не е нужно да бъркате много.
Загрейте фурната на 150 градуса (без вентилатор). Разпределете крема върху основата и печете десерта за около 1 час и 15 минути. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 20 минути, за да не се напука.
Извадете от фурната и охладете хубаво, след това приберете в хладилник за 4 часа.
Преди поднасяне нарежете и поръсете със захар чийзкейка, след това карамелизирайте с горелка.
Прочетете още:
Шоколадов чийзкейк
Ароматен ягодов чийзкейк
Прасковен чийзкейк
Лимонов чийзкейк
Чийзкейк с ягоди