Чийзкейк с тиква

Истински кулинарен шедьовър

Чийзкейк с тиква
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 12 порции:

1,5 кг тиква
700 г маскарпоне
250 г обикновени бисквити
3 яйца
200 г захар
250 г краве масло
400 г кондензирано мляко (подсладено)
2 ванилии
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета и се пече поръсена със захарта и 100 г от маслото, покрита с фолио, около 1 час на 180 градуса. Половината от нея се смила в кухненски робот.
2. Останалото масло се разтопява и се смесва с натрошените бисквити.

3. От сместа в тава, покрита с хартия за печене, се оформя блат, който се притиска с лъжица, така че да стане плътен. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. След това се оставя да се охлади.
4. Маскарпонето се разбива с миксер. Към него се прибавят кондензираното мляко и ванилията.

5. След това се смесва с пюрираната тиква и се разбърква с шпатула.
6. Добавят се яйцата, едно по едно, и се бърка с миксер до хомогенна смес (не се прекалява с бъркането, защото яйцата се надигат и при печенето блатът се пука).

7. Готовата смес се сипва върху блата и отгоре се подреждат останалите парчета тиква.
8. Формата се слага в тава с вода и чийзкейкът се пече на водна баня в предварително загрята на 150 градуса фурна за 2 часа. Сервира се поръсен с пудра захар.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти