За основата:
175 г джинджифилови бисквити
1 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. смес от подправки - канела
карамфил
индийско орехче
кардамон
75 г разтопено масло
За пълнежа:
450 г крем-сирене
150 г захар
4 яйца
За крушите:
50 г захар
1 пръчка канела
1 звездичка анасон
3 гвоздейчета карамфил
4 круши
Начин на приготвяне:
За основата смелете в блендер или кухненски робот джинджифиловите бисквити заедно със смлените подправки. Добавете разтопеното масло и смелете отново.
Изсипете сместа на дъното на намаслена форма с пружина /23 см/ и я притиснете добре.
Обелете крушите и ги разрежете на четвъртинки. Отстранете семките. В тиган сипете захарта заедно с 200 мл вода. Пуснете пръчката канела, анасона и карамфила. Подредете четвъртинките круши в сместа. Покрийте ги с "капак" от изрязан кръг от хартия за печене, като я намачкате преди това. Варете крушите 8-10 минути. След това ги извадете в чиния и прецедете сиропа в купа.
Към прецедения сироп добавете захарта, крем-сиренето и яйцата и разбийте до хомогенност. Подредете пошираните круши върху основата. Залейте внимателно със сместа с крем-сиренето, за да не се разместят крушите. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
След като чийзкейкът изстине, го поставете в хладилник за 2 часа най-малко. Поставете чийзкейка в поднос и украсете с пръчката канела и звездичката анасон.
Прочетете още:
Шоколадов чийзкейк
Ароматен ягодов чийзкейк
Прасковен чийзкейк
Лимонов чийзкейк
Чийзкейк с ягоди