Целувчен сладкиш

Нежно топящ се в устата

Целувчен сладкиш
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

3 яйца
200 г захар
90 г брашно
90 г краве масло (със стайна температура)
60 мл прясно мляко
10 г бурбонска ванилова захар
2/3 ч. л. бакпулвер
1 с. л. какао
1/4 ч. л. кремотартар
филирани бадеми за поръсване
за крема:
200 г крем сирене
100 г пудра захар
150 мл течна животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
за карамела:
150 г захар
100 мл течна животинска сметана
60 г краве масло
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Смесете брашното с бакпулвера и какаото.

Разбийте маслото с 80 г от захарта. Прибавете жълтъците при постоянно разбиване. Сипете и ваниловата захар. След това налейте млякото и отново разбийте. Прибавете сухите съставки и разбийте.

Изсипете тестото във форма за печене с махащо се дъно (диаметър 23 см), постлана с хартия за печене.

Разбийте белтъците с щипка сол и кремотартара. Постепенно прибавяйте останалата захар. Разбивайте, докато се получи хубав гладък меренг.

Разпределете белтъците върху тестото. Поръсете с бадемите.Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Печете блата за около 30 минути. След това го охладете.

Разбийте сметаната с ваниловата захар. Разбъркайте крем сиренето с пудрата захар. Смесете крем сиренето и разбитата сметана. Прехвърлете в пош.

Изсипете захарта за карамела в касерола и налейте 60 мл вода. Гответе докато се получи карамел. Налейте сметаната и щом захарта се разтвори, дръпнете от котлона и прибавете маслото и солта. Разбъркайте и охладете.

Върху блата разпределете крема, а след това и карамела. Нарежете и сервирайте.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти