Необходими продукти:
2–3 ябълки
100 г захар
2 с. л. краве масло
1 стрък розмарин
100 г захар
2 с. л. краве масло
1 стрък розмарин
Начин на приготвяне:
Обелените ябълки се рeжат на много тънко.
Захарта се карамела, сваля се от котлона и се добавят маслото и накълцния розмарин.
Отгоре се подреждат плодовете.
Бялото брашно се смесва с царевичния грис, бадемовото брашно, настърганата лимонова кора и бакпулвера.
Захарта и бурбонската ванилова захар се разбиват с маслото.
Слагат се отделените жълтъци и се разбива.
Прибавят се млякото и сухата смес. Отново се разбива.
Белтъците и солта се разбиват на сняг и се слагат внимателно към тестото, като се разбърква с лъжица.
Тестото се изипва върху карамелизираните ябълки.
Кейкът се пече 45 минути, на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад