кори за баница - 1 пакет - 3.99 лв
ябълки - 1 кг - 1.99 лв
галета - 1/2 ч.ч. - 0.16 лв
масло - 1 пакет - 6.59 лв
канела - 1 ч.л. - 0.10 лв
орехи счукани - 1/2 ч.ч. - 3.50 лв
захар - 4 с.л. - 0.11 лв
Случва ли ви се често да забравите за ябълките в панера и те да увехнат? Това, че са сбръчкани, не значи, че не са вкусни. Вместо да ги изхвърляте, си спретнете един бърз щрудел с тях. Ние ще ви помогнем с рецепта, на вас оставяме желанието да сложите престилката и да се развихрите край печката.
Този бърз щрудел на Mate Kitchen ще се хареса на всички, които обичат вкуса на този зимен десерт, но нямат време да си го приготвят по традиционния начин, с домашно омесено тесто.
Направен с кори за баница, той става хрупкав и не твърде сладък, тъй като количеството на захарта е сведено до само 4 супени лъжици. Компенсира се до известна степен от пудрата захар при поднасянето. Но все пак подберете по-сладък сорт ябълки. Ако пък обичате щрудела сладък, просто добавете още захар в плънката.
Едно от важните изисквания към щрудела, особено когато приготвяте бързия вариант на Mate Kitchen, с готови кори, е да не бъде глетав. Това се постига, като добавите галета към ябълките и не прекалявате с количеството на плънката.
Ако обичате да експериментирате в кухнята, можете да си направите комбиниран пълнеж от тиква и ябълка. Дюлите също ще придадат приятен зимен вкус и аромат. Пуснете въображението си на воля!
Начин на приготвяне:
1. Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги настържете. Изстискайте ги добре от сока и ги сложете в купа.
2. Поръсете ги със захарта, канелата, галетата и счуканите орехи. Разбъркайте добре.
3. Разтопете маслото.
4. Вземете една кора за баница, намажете я с масло и сложете върху нея друга. Втората също намажете с масло. В единия край на кората сложете от ябълковата плънка, прехлупете краищата и навийте на руло. Процедирайте по същия начин с останалите кори.
5. Наредете щруделчетата в намазнена тава. Намажете го с масло отгоре и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна докато придобият златист загар.
6. Преди да ги поднесете, ги поръсете обилно с пудра захар.
Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кори за баница, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.