Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти за 4 порции:
350 г пресни боровинки (замразени)
125 мл сладкарска сметана
200 г крем сирене „Филаделфия“
150 г захар
15 мл бяло вино
6 г нишесте
горски плодове за украса
Начин на приготвяне:
1. 50 г от боровинките се отделят настрани, а останалите се пасират. 25 г от захарта се отделят и останалата захар се разбива със сметаната. След това се прибавя към пасираните боровинки.
2. Сиренето също се разбива до получаването на кремообразна смес. Тя се разделя на две части, като към едната се прибавя сместа с пасираните боровинките, а другата остава бяла.
3. Отделените захар и боровинки и виното се сипват в подходящ съд и се оставят на огъня да заврят. Нишестето се разбива с малко студена вода и се налива постепенно при непрекъснато бъркане. Вари се до сгъстяване, без да се прекратява бъркането. Оставя се да изстине напълно.
4. На дъното на подходяща чаша се сипва охладеният боровинков сироп, след това се разпределят двете смеси, като първо се слага от боровинковата, а отгоре – от бялата. Десертът се гарнира с пресни горски плодове.
Други рецепти:
Бананов мус с ягоди
Мус от бял шоколад
Диетичен шоколадов мус
Млечен мус
Бананов мус
Мус с маково семе
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!