Бутер пай с течен шоколад

С яйце и малинов топинг

1 от общо 8 гласа
45 мин.
Необходими продукти

бутер тесто - 2 листа 

течен шоколад - 1/2 ч.ч. 

малинов топинг - 1/3 ч.ч.  

яйца - 1 бр 

пудра захар за поръсване

Едва ли може да има по-лесна рецепта за десерт от този бутер пай с течен шоколад на Mate Kitchen. Както подсказва името му, за него са ви нужни точно два продукта – бутер тесто и течен шоколад. Яйцето и малиновият топинг просто ще направят готовия сладкиш по-красив и изискан на външен вид. Затова вземете качествено тесто и хубав шоколад. Няма как да направите компромис с нито едно от двете, защото рискувате провал.

Нашият пай с течен шоколад е сладкиш за начинаещи сладкари. Нужно е единствено да сте по-сръчни, за да навиете лентите от тесто. И да стоите близо до печката, за да не го препечете. Ние пък ще ви помогнем, като издадем тайната на Mate Kitchen за неговото поднасяне. По-вкусен е, когато е леко топъл. Тогава бутер тестото не се рони и е приятно меко, а шоколадът е кремообразен. Ако искате да впечатлите с него, направете го малко преди да го поднесете. И го „заскрежете“ с пудра захар. Удивително е как най-елементарните неща понякога предизвикват най-силен ефект.

Можете да предложите вашия бутер пай с течен шоколад с чаша кафе или капучино, макар че и студеното прясно мляко му отива много. Оставяме това на вашата преценка. Макар че е по-естетско да предложите прибор с него, от опит ще ви кажем, че ако го хапнете с ръце, е най-вкусен.

Начин на приготвяне: 

1. От бутер тестото изрежете два кръга с еднаква големина.

2. Покрийте тава с хартия за печене и сложете върху нея единия кръг от бутер тесто. Намажете го с течния шоколад и сложете върху него другия. Сложете в центъра водна чаша и разрежете така получения двоен кръг на ленти с широчина 2 см от чашата към края на тестото. Трябва да се получат своеобразни слънчеви лъчи.

3. Повдигнете всяка лента и усучете няколко пъти. Усучете всички ленти в една и съща посока.

4. След като бутер паят с течен шоколад е готов, го намажете отгоре с разбито яйце и изпечете на 200 градуса докато придобие равномерен червен загар.

5. Извадете готовия пай от фурната, поръсете с пудра захар и направете хоризонтални ивици с малиновия топинг. Може да го поднесете както топъл, така и студен.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти