- 2 бр. бурата
- За боровинките:
- 200 г боровинки
- 2 ч.л. царевично нишесте
- 30 мл вино марсала
- 1 портокал
- 1 щипка сух джинджифил
- 120 г захар
- 10 г бурбонска ванилова захар
- За трохите:
- 150 г цели овесени ядки
- 120 г захар
- 160 г брашно
- 160 г студено масло
- 10 г бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
В съд смесете виното, джинджифила, бурбонска ванилова захар, захарта, боровинките, сокът от 1 портокал и гответе на умерен огън около 10 минути.
Разтворете нишестето в малко студена вода и го налейте към тях. Бъркайте докато се сгъсти - около минута, и след това махнете от огъня. Сложете в купа и охладете добре.
За трохите сложете овесените ядки, маслото, брашното, захарта и ваниловата захар в блендер и ги смелете. Прехвърлете в плитка тава и ги изпечете на 180 градуса до златисто - около 10-12 минути. Разбърквайте периодично. Извадете от фурната и охладете.
Разрежете буратата на две и я поставете върху трохите. Гарнирайте с боровинките.
Още рецепти:
- Сладки с кафе
- Бисквитки-сърца
- Хрупкави сусамени бисквити
- Лесна рецепта за домашни бисквити
- Бисквитки с боровинки и кокос