Необходими продукти
1/2 хляб с квас и лимец
3 нектарини
3 стръка босилек
200 г сирене „Горгонзола“
60 г краве масло
40 мл кленов сироп
2 щипки пушен лют пипер
Начин на приготвяне:
Хлябът се реже на тънки филии, които се намазват с част от маслото и се запичат на грил тиган от двете страни.
Нектарините се режат на кубчета и се готвят в тиган с останалото маслото, докато леко омекнат. Овкусяват се с пушения лют пипер и кленовия сироп. Дърпат се от огъня.
Филийките се намазват със сиренето „Горгонзола“.
Върху тях се подреждат плодовете, поръсват се с наситнен босилек и се сервират.
Още вкусни хрупкави предложения:
- Брускети с моцарела
- Вкусните италиански братовчеди
- Чеснови брускети с домати, тиквички и маслини
- Брускети с домати
- Домашни брускети