За основата:
200 г краве масло
200 г тъмен шоколадов кувертюр
180 г кафява захар мусковадо
4 яйца
50 г печени солени бадеми
100 г замразени вишни
За целувчената шапка:
4 белтъка (на стайна температура)
180 г захар
2 с.л. царевично нишесте
30 г какао на прах
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Разбийте яйцата и захарта много добре, налейте към тях маслото и шоколада и разбъркайте.
2. Покрийте дъното и стените на квадратна форма за торта с хартия за печене. Изсипете шоколадовата смес.
3. Поръсете с накълцани бадеми и отцедени вишни. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
4. През това време направете целувчената смес. Разбийте белтъците със солта и захарта на сняг. След това внимателно добавете пресетите нишесте и какао и разбъркайте.
5. Сложете целувчената смес върху браунито, след това повторно сложете във фурната. Печете за още 15 минути.
Съвет: може да поднесете сладкиша както топъл с топка сладолед, така и охладен.