Необходими продукти за 9–10 порции:
140 г брашно
3 яйца
180 г тъмна кафява захар
150 г черен шоколад (65% какао)
200 г краве масло
60 г бразилски орех
60 г сушени боровинки
50 г цели орехови ядки
1 щипка канела
30–40 мл бадемов аперитив (амарето)
1 ванилия
100 г млечен шоколад за глазурата
масло за намазване на формата
брашно за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Кафявата захар, маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня (може и в микровълнова фурна на средна мощност).
2. Яйцата се разбиват на пяна с телена бъркалка. Прибавят се бадемовият аперитив, канелата и ванилията и пак се разбива леко.
3. Към тях се добавят шоколадовата смес, нарязаният наедро бразилския орех, боровинките, брашното и ореховите ядки. Разбърква се.
4. Сместа се сипва в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути. После се оставя да се охлади.
5. Шоколадът за глазурата се разтопява на водна баня и браунито се намазва с него.
6. Нарязва се на парчета и се поднася.
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Здравословни, шоколадови бонбони