220 г шоколадов кувертюр
180 г захар
125 г краве масло
120 г ягоди
110 г брашно
3 яйца
2 с. л. фъстъчено масло
2 с. л. какао
1 с. л. инстантно кафе
1/4 ч. л. сол
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Яйцата се разбиват със захарта, ванилията, какаото и солта.
Налива се разтвореното в малко топла вода кафе. Разбърква се.
Сипва се и разтопеният шоколадът с маслото. Накрая през цедка се поръсва брашното и се разбърква добре.
Квадратна форма се маже с масло и в нея се излива тестото. Поръсва се с ягоди, нарязани на шайби, и се разпределя фъстъченото масло.
Сладкишът се пече около 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се леко и се нарязва.
Още рецепти за торта:
Замразен чийзкейк с ягоди и ананас