Необходими продукти:
250 г шоколадов кувертюр
200 г захар
125 г краве масло
120 г брашно
50 г лешници
50 г бадеми
50 г орехи
3 яйца
2 с. л. какао
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Ядките се напръскват леко с вода и се поръсват със сол. Пекат се 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставят се да се охладят.
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня.
Ядките се смесват с брашното, какаото, ванилията и бакпулвера. Сухата смес се сипва към яйчната.
Разбърква се, налива се разтопеният шоколад и се разбърква внимателно – до хомогенизиране.
Сместа се изсипва в тава, застлана с хартия за печене.
Пече се 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
7 рецепти за постни десерти
Сурово брауни
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Рецепти само с три продукта
Брауни с червено цвекло
Здравословни, шоколадови бонбони