- натурален шоколад - 200 гр - 4.20 лв
- масло - 200 гр - 5.27 лв
- кокосова захар - 150 гр - 2.99 лв
- брашно - 150 гр - 0.28 лв
- череши може и замразени - 350 гр - 2.80 лв
- орехи - 80 гр - 2.80 лв
- яйца - 2 бр - 1.33 лв
- бакпулвер 10 грама - 1 пакетче - 0.21 лв
- какао - 2 с.л. - 0.76 лв
О, да, няма нищо по-хубаво от парче сладко и лепкаво брауни с приятна хрупкава коричка отгоре по рецепта на Mate Kitchen. В сезона на черешите рецептата за този неустоим сладкиш се модифицира в брауни с череши. Всякак го обичаме – със студено прясно мляко, с горещо кафе, с капучино, с чай, с ванилов сладолед… Важно е само парчето да е голямо, защото никога не ни стига.
Може би много от вас са хапвали брауни само в заведение. Сега е моментът да поправите това и да му се наслаждавате всеки път, когато ви се прияде. А това със сигурност е често, защото браунито е един от десертите, на които човек трудно може да се насити. Хубавото е, че се приготвя относително лесно и бързо. Единствено би ви затруднило разтопяването на шоколада на водна баня, но и с това можете да се справите. Просто изчакайте водата да заври и тогава сложете над нея съда с шоколада. Останалото е лесно – купа, миксер и обикновен набор от съставки като брашно, яйца, бакпулвер, захар.
Ние направихме нашето брауни с кокосова захар заради характерния й ванилов аромат, но можете да ползвате и съвсем обикновена.
Брауни с череши можете да си направите и по всяко друго време на годината, като използвате замразени плодове. Тогава обаче е важно да ги оставете предварително да се размразят и да се отцеди водата. В противен случай ще разредят много консистенцията на тестото и сладкишът ще стане глетав, съветват от Mate Kitchen.
- Първо разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото.
- През това време почистете черешите от костилките и ги нарежете. Нарежете и орехите.
- В купа разбийте яйцата със захарта, след което добавете разтопените масло и шоколад.
- Смесете брашното, бакпулвера и какаото и ги добавете на порции, като продължавате да бъркате.
- Накрая прибавете към сместа орехите и черешите и разбъркайте внимателно, за да се разпределят равномерно в тестото.
- Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене, изсипете вътре сместа и изпечете браунито в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.
Прочетете още:
- Все повече хора започват да пият кафето си с бучка масло, ето защо
- Тези звезди се подложиха на кето диета и са повече от доволни
- Кои са осемте най-добри протеина на растителна основа
- Направих тези 5 промени в ежедневието си и свалих 5 килограма неусетно
- Витамин С и неговата сила да ни разхубавява
- Как тялото ни сигнализира, че му липсва витамин Д
- Истината за кетонната диета или защо е важно да прилагаме лечебния глад
- Енергията е в основата на всичко: интервю с холистичния терапевт Гергана Радович
- Какво представлява средиземноморската диета (и как да я спазваме)