натурален шоколад - 200 гр
масло - 200 гр
кокосова захар - 150 гр
брашно - 150 гр
череши може и замразени - 350 гр
орехи - 80 гр
яйца - 2 бр.
бакпулвер 10 грама - 1 пакетче
какао - 2 с.л.
В сезона на черешите рецептата на Mate Kitchen ни вдъхновява за сезонен вкус, който можем да комбинираме със студено прясно мляко, с горещо кафе, с капучино, с чай, с ванилов сладолед… Важно е само парчето да е голямо, защото никога не ни стига.
Може би много от вас са хапвали брауни само в заведение. Сега е моментът да поправите това и да му се наслаждавате всеки път, когато ви се прияде. Хубавото е, че се приготвя относително лесно и бързо - единствено би ви затруднило разтопяването на шоколада на водна баня, но и с това можете да се справите. Просто изчакайте водата да заври и тогава сложете над нея съда с шоколада. Останалото е лесно – купа, миксер и обикновен набор от съставки като брашно, яйца, бакпулвер, захар.
От Mate Kitchen правят своето брауни с кокосова захар заради характерния ѝ ванилов аромат, но можете да ползвате и съвсем обикновена.
Брауни с череши можете да си направите и по всяко друго време на годината, като използвате замразени плодове. Тогава обаче е важно да ги оставете предварително да се размразят и да се отцеди водата, съветва Mate Kitchen. В противен случай ще разредят много консистенцията на тестото и сладкишът ще стане глетав.
Начин на приготвяне:
1. Първо разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото.
2. През това време почистете черешите от костилките и ги нарежете. Нарежете и орехите.
3. В купа разбийте яйцата със захарта, след което добавете разтопените масло и шоколад.
4. Смесете брашното, бакпулвера и какаото и ги добавете на порции, като продължавате да бъркате.
5. Накрая прибавете към сместа орехите и черешите и разбъркайте внимателно, за да се разпределят равномерно в тестото.
6. Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене, изсипете вътре сместа и изпечете браунито в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.
Внимание: Съдържа яйца, орехи, брашно, масло и натурален шоколад, които могат да предизвикат алергични реакции.